Menu

Museum aan de Maas

Museum aan de Maas

Ontdek het museum

Museum aan de Maas, ook bekend als het Dordts Patriciërshuis, herbergt vele schatten. Het zorgvuldig bewaard gebleven grachtenpand uit 1649 beschikt over de spectaculaire Maaskamer die uitsteekt boven het water van de rivier. Bezoekers dwalen door de sfeervolle zalen met 18de eeuwse schilderijen, tekeningen, meubels en gebruiksvoorwerpen.

Restyling

Het museum koestert de historie en gaat tegelijkertijd met de tijd mee. Achter de schermen vinden de voorbereidingen plaats voor een glorieuze toekomst. Alle ruimten krijgen een restyling. Ook wordt er een nieuw tentoonstellingsprogramma ontwikkeld. In mei 2020 is de vernieuwing afgerond; het museum viert dit met de expositie Inspired by water. Deze tentoonstelling maakt deel uit van Dordrecht 2020, 800 jaar stadsgrenzen. Tot die tijd zijn bezoekers van harte welkom aan de Wolwevershaven.

Nieuw concept

Voor het ontwikkelen van een nieuw museumconcept en een tentoonstellingsprogramma werden curator Nicole Uniquole en voorzitter Johan de Haan aangetrokken. Nicole Uniquole is zelfstandig tentoonstellingsmaker en ook bekend als organisator van onder meer Masterly, het Nederlands paviljoen tijdens de Salone del Mobile in Milaan, en van festival Masterly The Hague. Het nieuwe concept gaat uit van de bestaande collectie en vult die aan met design en hedendaagse kunst.