Menu

Dordrecht 2020

Dordrecht 2020

Dordrecht viert feest

In 2020 viert Dordrecht 800 jaar stadsgrenzen. In dit feestjaar laat de stad zich van haar beste kant zien.

Achter de schermen

Museum aan de Maas haakt daar bij aan en kiest mei 2020 als moment om de nieuwe opzet te tonen. Op dit moment bereidt het museum zich voor op de toekomst. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de restyling van de ruimten en worden nieuwe tentoonstellingen voorbereid. Het keldercomplex is straks ook toegankelijk voor publiek. Deze verbeteringen betekenen dat er soms ruimten tijdelijk gesloten zijn. Gelukkig blijft er voor de bezoekers steeds genoeg te zien.

In de omgeving

De binnenstad van Dordrecht is een fantastisch gebied om te bezoeken. Deze stad leeft met het water. Er zijn geen grachten, maar historische havens. Met vele monumentale panden: oude pakhuizen, watertorens, patriciërshuizen. Verder telt de stad fraaie kerken en hofjes. Bewonder de typisch Dordtse gevels en strijk neer op één van de sfeervolle pleinen met gezellige horecagelegenheden.
Het Groothoofd ligt op een paar minuten lopen van Museum aan de Maas. Hier heeft u het beste uitzicht op het drierivierenpunt, waar de Oude Maas, de Beneden Merwede en de Noord samenkomen. Tijdens een stadswandeling kunt u al deze bijzondere plekken bezoeken.

Bezoek Kinderdijk en de Biesbosch

Een bezoek aan het Museum aan de Maas is goed te combineren met de molens in Kinderdijk en Nationaal Park de Biesbosch. Vaar mee met de waterbus die u naar de beroemde 18de eeuwse molens brengt. Ook kunt u een stop maken in de Biesbosch, het grootste zoetwater getijdengebied van Europa.